Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

PÜİS'İN YENİ BAŞKANI İMRAN OKUMUŞ

PÜİS

PÜİS'in Olağanüstü Genel Kurulu Ankara'da gerçekleştirildi. Tek adayın olduğu Genel Kurul'da İmran Okumuş PÜİS Genel Başkanlığı'na seçildi.

PÜİS Genel Başkanlığına İmran Okumuş seçildi. PÜİS Onursal Genel Başkanı İsmail Aytemiz, TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, PİGM eski Genel Müdürü Erdal Gülderen ve çok sayıda delegenin katıldığı Olağanüstü Genel Kurul`da akaryakıt sektörünün gündemindeki önemli konular ele alındı.

Olağanüstü Genel Kurul`un açılışında konuşan PÜİS Onursal Başkanı İsmail Aytemiz, PÜİS çalışanlarının özveriyle çalışıp sendikayı bu günlere getirdiğini vurguladı. Aytemiz, “Bu gün bir yol kavşağına tekrar bir araya geldik. Bu gün görevine veda eden Muhsin Alkan, 13 yılda ailesi ve işinden büyük zaman ayırarak sendikaya hizmet verdi. PÜİS`e büyük emekler verdi ve kendi isteğiyle görevini bıraktı.13 yıl bir ömürdür. Bayilerimize bir beklenti içinde olmadan yıllarımızı verdik. Sayın Muhsin Alkan Kardeşimiz bu gün ayrılmıyor, genel başkanlığı bıraktı. Şimdi ise İmran Okumuş gibi kendini iyi yetiştirmiş sendikamıza emeği geçmiş kardeşimiz seçildi” diye konuştu.

Muhsin Alkan PÜİS Genel Başkanlığı görevine veda ederken PÜİS`ten ayrılmadığını, yalnızca PÜİS Genel Başkanlığı`ndan ayrıldığını söyledi. Alkan, “Tam 37 yıl PÜİS`in çeşitli kademelerinde hizmet verdim. Değerli Onursal Başkanımız İsmail Aytemiz, her zaman yanımızda oldu. İlk defa PÜİS Trabzon Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve başladım. 13 yıl Genel Başkanlık görevini yürüttükten sonra 2 Şubat 2015`te görevimi devrettim. Sayın Okumuş ve arkadaşlarımızla PÜİS`in emin ellerde olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. Başkanlık dönemi boyunca yaptıkları gelişmelere değinen Alkan “ Çok büyük emeklerle kazanımlarımız oldu. İmran Bey ve ekibine güveniyorum” dedi.

PÜİS Başkanı İmran Okumuş, yeni başkanlık döneminde PÜİS`in geçmişine yakışır bir şekilde hareket etmeye gayret edeceklerini söyledi. Okumuş, “Çok önemli bir çınarın anlatılması kadar önemli bir duygu olmadığını düşünüyorum. 1967`den bu yana emek verilmiş sendikamız 48 yıllık geçmişini daha ileriye nasıl taşıyabiliriz bunun heyecanını taşıyorum. Bu günde uzlaşının adresi birlik beraberliğin ortak noktası, sektör sorunlarını çözebilen sektör için adım atan yine PÜİS olacaktır” diye konuştu.

Akaryakıt sektörünün zor bir dönemden geçtiği ve zorlukların üstesinden gelmek için PÜİS çatısı altında birleşme çağrısı yapan Okumuş, “Biz tüccarız kavga istemiyoruz, uzlaşı ile çözümlenmesini istiyoruz. Mevcut bürokratlar bizi anlayacaklar. Türkiye`de akaryakıt sektörünün büyüklüğünü herkes tarafından bilinmektedir. Sektörün tamamı bir uzlaşı için çaba harcamaktadır.

Ana dağıtım şirketleri olmazsa bayi olmaz bayi olmazsa ana dağıtım şirketi olmaz. Eşit haklar içinde olmalılar. Türkiye`de akaryakıt bayisi 24 saat hizmet verirken hak ettiği yeri almalıdır. Bugün 60`a 40 verilen tavan fiyat uygulaması ne kadar bayi lehine görünse de serbest ticarete bir müdahiledir. Sayın EPDK Başkan`ına bu görüşlerimizi ilettik. Akaryakıttaki vergi kaçakçılığı bu sektörde yapılıyorsa PÜİS bunu çözme misyonunu üstlenmeye hazır” açıklamasında bulundu.

Okumuş, bundan sonra sorunları hep birlikte çözebileceklerinin de sözünü verdi. Okumuş, “PÜİS`in kurumsal kimliğini kazanması için idari bir belge onay hakkı bulunmalıdır. Son 1 ayda Rekabet Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`na ziyaretler gerçekleştirdik. PÜİS`e bir misyon yüklemek adına yapılan ziyaretlerde sorunlarımıza ve taleplerimize değindik. ÖTV`siz yakıtla ilgili PÜİS`ten kaşe alma zorunluluğu getirmelerini talep ettik. PÜİS`in yetkilisi kişileri bunu gerçekleştirecek. Bunun sözünü aldık. Kayıt dışı ve kaçakla ilgili de EPDK ile bir protokol imzalıyoruz” dedi.

PÜİS Genel Başkanlığı`na veda eden Muhsin Alkan`a sendikaya sunduğu katkı ve bayilere verdiği hizmetlerden dolayı PÜİS Onursal Genel Başkanı İsmail Aytemiz tarafından “PÜİS Üstün Hizmet Nişanı” takdim edildi. Ayrıca Aytemiz Şirketler Grubu adına da Alkan`a İsmail Aytemiz tarafından bir teşekkür plaketi verildi. Plaket takdiminden sonra seçime geçildi. Tek adayın olduğu olağanüstü genel kurul sonucunda İmran Okumuş, PÜİS Genel Başkanlığı görevine seçildi. Okumuş, 2,5 yıl bu görevi sürdürecek.